sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

VÄNER 2015 seitsemäs päivä 17.4.2015 perjantai

Perjantai oli sääennusteiden perusteella reissumme paras päivä ja sitä se myös oli.
Aamulla tuuli 6 m/s tyyntyi iltapäiväksi ja ilta saatiin uitella Salsan raksihuppuja lähes tyynessä 2m/s kelissä.

Valitsimme paikaksi Påhlgrundetin edustan, jossa aikaisempien päivien kokemusten perusteella lämpimin vesi oli ollut. Täällä vesi oli paikoin jopa 5,5 asteista, kun keskilämpö muualla oli lähellä neljää.

Myötätuuleen vedossa läheltä Påhlgrundetin merimerkkiä tärähti ensimmäinen kala 40g painon takaa sisimpään plaanariin kromi vesimelonin värissä uivaan salsa-salakkaan. Kala junnasi hyvin mutta ikäväksemme pääsi irti.

Uusi lenkki samalla alueella ja uloimpaan laneriin 40g painon takaa jälleen kromi vesimeloni salsa huppuun iski kala. Saimme lohen 65 cm haavittua ja nopeasti tämän jälkeen teimme muutamia vaihdoksia ja puoliaurinkoiseen keliin meni yhteensä 5 cromi vesimelonia vetoon 40-60 g painotuksilla. Ajettiin muutama lenkki samalla alueella ja yhtäkkiä räikkä pärisi ja molemmat uloimmat lanerit lähti noin 10 sekunnin erolla toisistaan! Molemmat kalat tuli ylös ja päätyi sumppuun, joka alkoi jo hieman nostattamaan miehistön tunnelmia aamun hyvän kalan karkoituksen jälkeen.

Vielä iltahämärässä seitsemän korvilla rävähti uloimman laanerin räikkä lupaavasti ja siiman päässä hyväntuntuinen kala. Sisemmän laanarit tulivat vauhdilla ylös ja muutaman minuutin väsytyksen jälkeen veneen lattialla köllötteli reissun isoin taimen 74 cm ja 4,5 kg! Päivästä tulikin näillä kaloilla meidän venekunnan paras.

  • Lohi 65 cm uloin laaner salsa kromi vesimeloni huppu + 40g
  • Tuplatärpin 1. kala Taimen 65 cm Salsa kromi vesimeloni huppu +40g
  • Tuplatärpin 2. kala Lohi 62 cm Salsa kromi vesimeloni huppu +50g
  • Taimen 74cm 4,5 kg Salsa kromi vesimeloni huppu + 40g paino

Ja saalislista myös graafisena - kuva:


















..ja vielä rantapose ennen perkuuta - on se hienoa kun se nappaa !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa vapaasti kommentoida =)